O reteta minunata de briose cu dovleac! Acestea sunt cele mai bune briose. Sunt umede, moi si incarcate cu mirodenii parfumate de toamna. Savurati-le cu o ceasca calda de cafea pentru a face orice dimineata rece de toamna placuta si confortabila.
Briose cu dovleac
Ingrediente
200 gr piure de dovleac
2 oua
100 gr zahar
50 ml lapte
60 gr unt
150 gr faina
1,5 lingurita praf de copt
praf de sare
praf de scortisoara
Modul de preparare
- Cu ajutorul unui mixer se bat ouale cu zaharul, la care se adauga si untul topit. Se adauga laptele, piure-ul de dovleac si se amesteca. Se cerne faina cu praful de copt, se adauga sare, scortisoara si se amesteca bine.
- Se pune cate 1-2 linguri de aluat in fiecare forma si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25-30 de minute pana cand sunt gata.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.