Aceste briose cu portocale glazurate sunt modalitatea perfecta de a-ti incepe ziua! Usoare, pufoase si pline de aroma proaspata de citrice sunt desertul specific sarbatorilor de iarna.

Briose cu portocale glazurate
Ingrediente
2 oua
120 gr zahar
120 ml ulei
120 gr iaurt natural
120 ml lapte
340 gr faina
8 gr praf de copt
coaja rasa de la o portocala
- Pentru glazura:
1 cana zahar pudra
2-3 linguri suc de portocale
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca ouale cu zaharul. Dupa care se adauga coaja rasa de la o portocala, uleiul, iaurtul si laptele si se amesteca din nou. Spre final se adauga faina cernuta cu praful de copt.
- In formele de briose se adauga cate 2 lingurite din compozitia de aluat.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-40 de minute sau pana cand sunt gata, trecand testul scobitorii.
- Odata ce briosele s-au racit, se pregateste glazura amestecand impreuna zaharul si sucul de portocale, pana se omogenizeaza. Glazura ar trebui sa fie destul de groasa. Daca vi se pare prea subtire, se adauga putin zahar pudra. Daca glazura este prea groasa, se mai adauga suc de portocale pana se ajunge la consistenta dorita.
- Briosele se inmoaie in glazura si se lasa sa se odihneasca pana cand glazura se intareste.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.