Briose cu portocale glazurate

Briose cu portocale glazurate

Aceste briose cu portocale glazurate sunt modalitatea perfecta de a-ti incepe ziua! Usoare, pufoase si pline de aroma proaspata de citrice sunt desertul specific sarbatorilor de iarna.

Briose cu portocale glazurate

Briose cu portocale glazurate

Ingrediente

  • 2 oua

  • 120 gr zahar

  • 120 ml ulei

  • 120 gr iaurt natural

  • 120 ml lapte

  • 340 gr faina

  • 8 gr praf de copt

  • coaja rasa de la o portocala

  • Pentru glazura:
  • 1 cana zahar pudra

  • 2-3 linguri suc de portocale

Modul de preparare

  • Intr-un bol incapator se amesteca ouale cu zaharul. Dupa care se adauga coaja rasa de la o portocala, uleiul, iaurtul si laptele si se amesteca din nou. Spre final se adauga faina cernuta cu praful de copt.
  • In formele de briose se adauga cate 2 lingurite din compozitia de aluat. 
  • Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-40 de minute sau pana cand sunt gata, trecand testul scobitorii.
  • Odata ce briosele s-au racit, se pregateste glazura amestecand impreuna zaharul si sucul de portocale, pana se omogenizeaza. Glazura ar trebui sa fie destul de groasa. Daca vi se pare prea subtire, se adauga putin zahar pudra. Daca glazura este prea groasa, se mai adauga suc de portocale pana se ajunge la consistenta dorita.
  • Briosele se inmoaie in glazura si se lasa sa se odihneasca pana cand glazura se intareste.Briose cu portocale glazurate 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Briose cu portocale glazurate

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *