Dovleacul este un aliment specific toamnei avand o sursa bogata de vitamine si substante nutritive benefice pentru sanatatea copilului. Va propun budinca din dovleac, o reteta potrivita pentru copii.

Budinca din dovleac
Ingrediente
4-5 bucati mici de dovleac (puneti mai mult sau mai putin dupa plac)
2 cani mici de lapte
½ cana faina de malai marunta
1 lingurita de miere de albine
1 bucatica mica de unt
Modul de preparare
- Intr-o cratita se pune la fiert dovleacul cu putina apa.
- Separat in alta cratita, la foc mic se pune la fiert laptele. Cand incepe a fierbe se adauga putin cate putin faina de malai. Se amesteca continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 10 minute.
- Dupa ce a fiert bine se adauga untul si mierea. Se stinge focul.
- Dovleacul fiert se impreuneaza cu compozitia si se mixeaza cu ajutorul unui blender pana devine o compozitie fina.
- Se toarna in farfurie sau cupa si se lasa sa se raceasca cat aveti nevoie.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Meniuri pentru copii.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.