Crepes sau clatite frantuzesti cu mac este un desert deosebit cu care poti uimi oaspetii dragi. Aceasta reteta se prepara foarte usor si rapid. Se obtin niste clatite moi, pufoase, fragede si delicioase.

Clatite frantuzesti cu mac
Cuisine: FrantuzeascaIngrediente
3 oua
350 ml lapte
150 gr faina
3 linguri de zahar
4 linguri de ulei
2 linguri de mac
½ lingurita de sare
esenta de vanilie
Modul de preparare
- Pentru a prepara aluatul de clatite cel mai bine este de folosit mixerul sau blenderul. Cu ajutorul unui mixer se bat bine ouale impreuna cu sarea si zaharul. Dupa care se adauga laptele caldut si se mai mixeaza 1 minut.
- Treptat se adauga faina, apoi macul si vanilia. La sfarsit se adauga uleiul, se amesteca cu ajutorul unui tel si se lasa 15 minute sa se odihneasca. Daca aluatul putin pare ca s-a ingrosat, se poate de adaugat putin lapte.
- Intr-o tigaia pusa pe foc se pune un cub de unt si se intinde pe toata suprafata tigaii cu ajutorul unei pensule.
- Se ia cate jumatate de polonic de aluat si se toarna in tigaie. Tigaia se roteste pentru a distribui uniform compozitia. Daca doriti clatite mai groase, se poate de pus mai multa compozitie. Clatitele se coc pe ambele parti.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Clatite.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Salut ..! Chiar acum vreau să încerc rețeta ta.,.!
Cu siguranță trebuie să fie gustoase..!
Buna draga Maria,
Va doresc sa le preparati cu dragoste si sa le savurati cu mare drag!
Le puteti servi cu magiun, ciocolata, sos caramel…