Cu putina creativitate si ingrediente va prezint acest desert rapid cu ananas din aluat foietaj. Aspectuoase si delicioase, in doar cateva minute, veti obtine acest desert ca niste placintele deosebite. Ananasul se poate inlocui cu piersici, banane, etc. Sper sa ramaneti incantati de aceasta gustare delicioasa!

Desert rapid cu ananas din aluat foietaj
Ingrediente
8-10 patratele de aluat foietaj
8-10 rondele de ananas din conserva
1 galbenus de ou
susan
seminte de chia/mac
Modul de preparare
- Mai intai se decongeleaza aluatul. Dupa care se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Fiecare patratel se inteapa cu furculita pentru ca in timpul coacerii sa nu se ridice mijlocul aluatului.
- La mijlocul fiecarui patrat se aseaza cate 3 felii de ananas. Marginile se ung cu galbenus de ou si se presara cu susan si seminte de chia (in cazul meu).
- Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25 de minute, pana cand se rumenesc frumos. In cazul in care in timpul coacerii aluatul se ridica, formand un bol de aer la mijloc, se sparge cu furculita.
- Dupa ce se scot se pudreaza cu zahar.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.