Mini galette din branza cu zmeura sunt niste tarte rustice delicioase cu fructe de sezon. De data aceasta va propun o reteta din aluat din branza de vaci. Este atat de simplu de facut si atat de versatila, incat o poti face oricand, cu orice fructe doresti. In doar cateva minute sunt gata pentru a fi servite. Le poti savura pudrate cu zahar sau cu o cupa de inghetata de vanilie.

Mini galette din branza cu zmeura
Ingrediente
400 gr branza de vaci 5%
50 gr unt (la temperatura camerei)
2 oua
1 galbenus de ou
60 gr zahar
200 gr faina
300 gr zmeura
Modul de preparare
- Zmeura se spala si se pudreaza cu zahar. Intr-un bol se mixeaza branza impreuna cu ouale, zaharul si untul. Treptat se adauga faina, amestecand pana se obtine un aluat moale. Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati egale.
- Pe masa presarata cu faina, se intinde fiecare bila de aluat in forma rotunda. La mijlocul aluatului intins se aseaza zmeura. Apoi marginile se acopera peste umplutura insa lasand mijlocul neacoperit.
- Se unge marginea cu galbenus de ou si se da la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30-35 minute, pana cand sunt gata rumenite.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.