Panna Cotta cu cafea extrem de delicioasa si racoritoare. Astazi va propun o noua varianta de Panna Cotta cu aroma deosebita de cafea. Panna Cotta este un desert de origine italiana cu o consistenta cremoasa si racoritoare. Daca doriti ceva dulce si usurel dar cu putina energie, atunci va indemn sa preparati acest desert.

Panna Cotta cu cafea
Cuisine: ItalianaIngrediente
500 ml iaurt grecesc/natural
200 gr zahar
10 gr gelatina
1 lingurita esenta de vanilie
3 lingurite cafea solubila (ness)
Modul de preparare
- Mai intii intr-un bol mic se pune gelatina cu 100 ml apa rece si se lasa la o parte sa se hidrateze.
- Intr-o cratita, la foc mic, se pune iaurtul cu vanilia si zaharul, amestecand cu un tel pana la dizolvarea zaharului. ATENTIE! nu trebuie sa ajunga la fierbere. Apoi se adauga si gelatina, se amesteca pana se topeste uniform.
- Putin din aceasta compozitie se toarna intr-un alt bol, in care se adauga cafeaua. Se amesteca bine pana se dizolva.
- In cateva cupe preferate se toarna mai intai compozitia alba si se da la congelator timp de 30 de minute. Dupa intarire, se toarna deasupra compozitia cu gust de cafea si se da iarasi la congelator. Se decoreaza dupa preferinta si imaginatie.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Panna Cotta.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.