Panna cotta cu seminte de chia si capsuni este un desert racoritor ce il poti savura chiar si la micul dejun. De cand am descoperit semintele de chia si beneficiile lor, ma bucur din cand in cand de deserturi simple. Sper sa va fie pe plac acest desert si sa savurati cu mare drag!

Panna Cotta cu seminte de chia si capsuni
Cuisine: ItalianaIngrediente
- Pentru Panna Cotta:
500 ml iaurt grecesc/natural
200 gr zahar
10 gr gelatina
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita seminte de chia
¼ cana de apa
- Pentru jeleul de capsuni:
90 gr praf pentru jeleu (gust de capsuni Dr. Oetker)
400 ml apa
- Pentru decor:
capsuni
Modul de preparare
- Pregatire jeleu:
Se face dupa cum e indicat pe plic. Se dau in fiert 400 ml apa intr-un vas, apoi se ia vasul de pe foc. Se adauga continutul plicului in apa si se amesteca bine pana la dizolvare completa. Se lasa cateva minute la racire apoi se toarna in 3 cupe preferate aranjate oblic, sprijinite spre exemplu pe un stergar de bucatarie. Cupele se dau la congelator pana se prinde bine jeleul. - Pregatire panna cotta:
In timp ce jeleul ingheata la congelator, se pregatesc semintele de chia si Panna Cotta. Se amesteca o lingurita de seminte de chia cu apa si se lasa cateva minute. Separat intr-un bol mic se pune gelatina cu 100 ml apa rece si se lasa la o parte la hidratare. Intr-o cratita, la foc mic, se pune iaurtul cu vanilia si zaharul, amestecand cu un tel pana la dizolvarea zaharului. ATENTIE! nu trebuie sa ajunga la fierbere. Apoi se adauga si gelatina, se amesteca pana se topeste uniform. Se adauga mixul obtinut de seminte de chia in compozitie si se amesteca. Se lasa putin sa se raceasca si se toarna in cupe deasupra jeleului deja intarit. Se da iarasi la congelator apoi se pastreaza in frigider. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Panna Cotta.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.