Acesti papanasi deliciosi la cuptor sunt extrem de moi si puhavi. Am facut cei mai deliciosi si sanatosi papanasi cu branza care sunt muuult mai gustosi decat primele doua variante din acest blog. Sunt copti la cuptor si serviti cu sos de coacaza neagra si smantana. O gustosenie irezistibila!

Papanasi deliciosi la cuptor
Ingrediente
300 gr branza de vaci
2 oua
5 linguri de gris
5 linguri de smantana
2 linguri de unt topit
2 linguri de zahar
10 gr praf de copt
- Pentru sos:
1 mana de coacaze negre
2 linguri de zahar
1 lingura de apa
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru papanasi. Compozitia obtinuta se pune in forme pentru briose si se da la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 45-50 de minute, pana devin aurii deasupra.
- Intr-un vas, la foc mic, se pun coacazele spalate impreuna cu zaharul si apa. Se lasa cateva minute pana compozitia devine sirop.
- Papanasii se taie in jumatati si se adauga putina smantana cu sos de coacaze rosii si se servesc cu placere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Papanasi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.