Placinta caucaziana este o placinta cu branza din lavas simpla, rapida si foarte delicioasa. Lavas-ul este un aluat traditional armenesc facut din faina, sare si apa. Acest lavas te ajuta in situatii de urgenta si se potriveste perfect alaturi de o umplutura gustoasa.

Placinta caucaziana
Cuisine: CaucazianaIngrediente
2 bucati lavas
500 gr branza de vaci
4 oua
350 gr smantana
120 gr unt topit
sare
100 gr cascaval (optional)
verdeata (optional)
Modul de preparare
- Se pregateste umplutura. Intr-un bol incapator se amesteca branza cu sare, un ou si verdeata (daca va place).
- Se ia prima foaie de lavas si se unge cu unt topit. Apoi se adauga jumatate din amestecul de branza. Se ruleaza si se taie in bucati (8-10 cm). La fel se procedeaza si cu a doua foaie de lavas. Bucatile taiate se aseaza intr-o tava pentru copt unsa cu unt.
- Separat se amesteca smantana cu cele 3 oua ramase, se da gust cu sare si se toarna deasupra in tava, peste bucatile umplute cu branza. Se da la rece in frigider 5-10 minute, pentru a se inmuia aluatul. Apoi se da in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-45 de minute. Cu 5 minute inainte de finisare, se presara deasupra cu cascaval ras fin si se mai lasa in cuptor pana la topirea cascavalului.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Placinte.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.