O prajitura rasturnata cu ananas este foarte delicioasa si aromata. Este un desert ce se prepara foarte rapid si usor. Acest desert va va incanta de la prima degustare!

Prajitura rasturnata cu ananas
Ingrediente
3 oua
1,5 pahare zahar
2 pahare faina
10 gr praf de copt
¼ coaja rasa de lamaie
esenta de lamaie
ananas proaspat sau din conserva
Modul de preparare
- Intr-un bol se mixeaza zaharul si ouale pana cand amestecul devine alb. Se adauga apoi faina cernuta, coaja rasa de lamaie, praful de copt si vanilia.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt se aseaza feliile de ananas. Restul ananasului se taie in bucati mici si se adauga in aluat. Eu am folosit ananas proaspat, in caz ca folositi ananas din conserva mai frumos ar fi sa asezati rondele de ananas.
- Aluatul se toarna in tava peste ananas si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-45 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Dupa ce se scoate se lasa putin sa se racoreasca apoi la dorinta se presara cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.