Aceasta rulada cu halva este un desert fin si foarte delicios preparat acasa. Se gateste foarte rapid si usor. Sper sa va placa reteta acestei rulade gustoase.

Rulada cu halva
Ingrediente
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
esenta de vanilie
- Crema:
300 gr halva
200 gr unt
Modul de preparare
- Se bat foarte bine ouale cu zaharul si vanilia pana se obtine o compozitie pufoasa. Dupa care se adauga faina cernuta, amestecand totul bine.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se rastoarna aluatul obtinut, nivelandu-l cu ajutorul unei spatule. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute.
- Intre timp se pregateste crema. Halvaua se marunteste foarte bine cu ajutorul mainilor. Intr-un bol se mixeaza cateva minute untul la temperatura camerei. Dupa care se adauga halvaua si se mixeaza totul bine pana devine o compozitie moale, cremoasa si omogena.
- Cand blatul devine auriu inchis, deja copt bine, se scoate si se rastoarna pe o hartie de copt si se lasa putin sa se racoreasca. Se intinde crema peste toata suprafata blatului. Dupa care se ruleaza rulada folosind foaia de copt de desubt pentru a o putea rula cu usurinta. Atentie! Sa nu se unga crema peste blat fierbinte fiindca se topeste si apar neplaceri.
- Se da la rece in frigider pentru cateva ore sa se intareasca crema sau cel mai bine peste noapte.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Rulade.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.