Sarlota cu mere si banane este una dintre cele mai bune deserturi. Un desert foarte gustos si apetisant ce se pregateste foarte rapid, iar gospodinele il prepara cu mare drag.

Sarlota cu mere si banane
Ingrediente
4 oua
100 gr zahar
200 gr faina
2-3 mere
2 banane
esenta de vanilie
zahar pudra (pentru decor)
Modul de preparare
- Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana devine o compozitie pufoasa.
- Treptat se adauga faina, amestecand continuu cu un tel.
- Merele si bananele se curata de coaja si se taie cubulete sau felii.
- Se ia o tava rotunda, cu diametrul de 20-22 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Hartia se unge cu unt, la fel si peretii tavii.
- In tava se pun bucatile de mere si banane si peste ele se toarna aluatul, distribuindu-l uniform ca sa acopere toate fructele.
- Tava se introduce in cuptorul preancalzit la 170°C si se coace 30-40 minute, pana trece testul scobitorii.
- Se lasa sa se raceasca, apoi se presoara cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.