Tarta cu mere absolut delicioasa. Tarta este un produs de patiserie intre prajitura si placinta, avand fructele lasate putin in exterior, insa totusi bine acoperite. Se prepara foarte rapid.

Tarta cu mere
Ingrediente
1 aluat foietaj
2 mere Golden
1 lingurita de zahar
1 lingurita de scortisoara
1 galbenus de ou
gem de caise (sau dupa preferinte)
nuci
Modul de preparare
- Aluatul se scoate din congelator si se lasa la temperatura camerei inainte de a fi modelat. Merele se spala, se curata de coaja si de seminte si se taie felii.
- La mijlocul blatului de aluat, se presara zaharul amestecat cu scortisoara. Deasupra se aseaza merele.
- Marginea se lipeste de mere si se unge cu galbenus.
- Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preancalzit la 180°C , pentru aproximativ 35 de minute, pana se rumeneste.
- Cand se scoate tarta, se lasa putin sa se raceasca si se unge cu gem de caise peste mere si se adauga nucile.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Tarte.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.