Tiramisu este cel mai preferat si consumat desert italian. Va ofer cel mai simplu si delicios tiramisu decorat cu fructe pregatit acasa si fara coacere.

Tiramisu decorat cu fructe
Cuisine: ItalianIngrediente
400 gr piscoturi
2 linguri cafea
3 linguri zahar
- Pentru crema:
500 gr Mascarpone
200 ml smantana pentru frisca 30%
100 gr zahar pudra
Modul de preparare
- Intr-un bol mic se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca. Daca va place mai mult sau mai putin dulce, reglati singuri cantitatea de zahar cand preparati cafeaua.
- Se mixeaza smantana cu zaharul pudra cateva minute pana se intareste. Apoi se adauga traptat Mascarpone, mixand pana se obtine o crema omogena.
- Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza intr-o tava sau platou. Se adauga putina crema niveland peste piscoturi. Apoi se adauga iarasi piscoturi, astfel pe rand modeland tortul. La final, ultimul strat trebuie sa fie crema, peste care se adauga fructe la dorinta.
- Se da la rece in frigider minim 3 ore, apoi se serveste cu placere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.