Un tort gustos si delicios ce se prepara foarte usor, fara coacere din multe clatite si crema de Mascarpone cu vanilie.

Tort din clatite
Ingrediente
- Pentru clatite:
500 ml lapte
4 oua
3 linguri de zahar
50 gr unt topit
300 gr faina
sare
esenta de vanilie
- Pentru crema:
500 gr Mascarpone
200 ml frisca 30%
100 gr zahar pudra
Modul de preparare
- Se bat ouale cu zaharul si putin praf de sare, apoi se adauga untul topit, esenta de vanilie. Se adauga in ploaie faina si treptat laptele rece. Cand se obtine o compozitie omogena, se lasa deoparte sa se odihneasca 10 minute.
- Intr-o tigaie incinsa cu ulei se toarna un polonic din compozitie. Tigaia se misca astfel ca sa se intinda bine compozitia. Clatitele se coc la foc mic pe ambele parti. Se aseaza pe o farfurie si se lasa deoparte.
- Se prepara crema. Cu ajutorul unui blender se mixeaza frisca cu zaharul pudra, apoi se adauga Mascarpone. Se mixeaza pana devine o compozitie cremoasa.
- Pe un platou se pune o clatita se adauga crema, se intinde crema pe toata suprafata clatitei, apoi se adauga alta clatita, si iar crema si tot asa pana incorporam tortul.
- Ca decor se poate folosi fructe sau ciocolata rasa fin. Se da la rece in frigider pentru 30-45 minute.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Clatite.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.