Acest tort Iepuras de Pasti va face masa mai colorata si mai frumoasa in perioada sarbatorilor Pascale. Fiind aproape de Paste, va propun acest iepuras cu fructe sa-l gustati si sa va indulciti cu o mare placere!

Tort Iepuras de Pasti
Ingrediente
- Pentru blaturi:
250 gr faina
110 gr unt (la temperatura camerei)
110 gr zahar pudra
1 ou
praf de sare
esenta de vanilie
- Pentru crema:
200 gr Mascarpone
300 gr frisca lichida 33%
50 gr zahar pudra
fructe, oua de ciocolata (pentru decor)
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca faina cu zaharul pudra si sarea. Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca prin frecare intre maini, pana se obtine un amestec nisipos.
- Se adauga oul, vanilia si se amesteca foarte bine, pana se obtine o pasta omogena. Aluatul obtinut se imparte in 2 jumatati. Se formeaza 2 bile care se invelesc cu pelicula alimentara si se dau la rece timp de 1 ora.
- Pe masa de lucru se intinde mai intai o bila astfel incat sa nu fie prea subtire, fiindca iepurasul risca sa se rupa. Se da forma cu ajutorul iepurasului imprimat. Marimea iepurasului meu a fost: 27cm lungime.
- Placile se inteapa cu ajutorul unei furculite si se coc in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 10-15 minute, pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca.
- Se pregateste crema. Intr-un bol se adauga Mascarpone si zaharul pudra si se mixeaza putin. Dupa care se adauga frisca lichida si se bate la viteza medie, apoi se creste usor viteza. Imediat ce se obtine o crema bine batuta, se opreste mixerul. Crema trebuie sa fie foarte ferma, altfel iepurasul nu se va tine. Crema obtinuta se adauga intr-un posh si se asambleaza iepurele. Se adauga cateva felii de capsune si afine peste crema intre blaturi pentru o surpriza la taiere. Se da la rece in frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.