Tort “Pepene verde”

Tort “Pepene verde”

Acest tort „Pepene verde” este un tort specific, deosebit si foarte racoritor. Daca nu ati reusit sa va convingeti copiii sa manance spanac pana acum, poate veti reusi de data aceasta, cu acest tort. 🙂 Combinatia intre jeleu cu blat de spanac este o idee minunata, pentru ca astfel se obtine un tort racoritor, servit perfect in zilele de vara.

Tort “Pepene verde”

Tort “Pepene verde”

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 270 gr spanac

  • 2 oua

  • 100 gr zahar

  • 100 gr ulei

  • 200 gr faina

  • 10 gr praf de copt

  • 1 lingurita esenta de lamaie

  • Pentru crema:
  • 130 ml smantana pentru frisca 36%

  • 130 gr Mascarpone

  • 1 lingura cu varf zahar pudra

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • Pentru stratul rosu:
  • jeleu de capsuni

  • fulgi de ciocolata neagra

Modul de preparare

  • Spanacul spalat si uscat de apa se taie in bucati mai mici. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau blender se zdrobeste pana se formeaza o pasta groasa din spanac.
  • In bolul unui blender se bat ouale cu zaharul pana se obtine o masa pufoasa, care isi tripleaza volumul. Apoi se adauga uleiul, pasta de spanac si esenta de lamaie, amestecand usor cu o spatula. La sfarsit se adauga faina cu praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de copt unsa cu ulei. Se coace la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 35-45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce se raceste se taie partea de sus (capacul), nu va mai fi nevoie de ea.
  • Se pregateste crema. In bolul unui blender se adauga ingredientele pentru crema si se mixeaza cateva minute pana devine o compozitie cremoasa. Peste blatul din spanac se pune crema cu strat neted uniform.
  • Jeleul se dizolva intr-o cantitate mai mica de apa decat se recomanda pe ambalaj, de ex. 350 ml. Se lasa la racire pana devine usor ingrosat, apoi se toarna peste crema.Tort „Pepene verde” 2
  • Fulgii de ciocolata se pun peste jeleu imprastiat (oferindu-le aspectul unor seminte de pepene verde). Se raceste la frigider pana se ingroasa jeleul. Se pastreaza in frigider.Tort „Pepene verde” 3
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort “Pepene verde”

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.