Un tort rapid cu capsuni atat de gustos, frumos si aspectuos. Este tortul perfect de vara ce se topeste in gura. Se prepara foarte rapid si usor in doar 30-45 de minute. Incredibil de gustos!

Tort rapid cu capsuni
Ingrediente
300 gr piscoturi
300 gr capsuni
30 gr zahar
- Pentru crema:
200 ml frisca lichida 30-33%
200 gr smantana 25%
100 gr zahar pudra (sau dupa gust)
Modul de preparare
- Cu ajutorul unui blender se obtine un piure de capsuni, folosind doar 100 gr capsuni mixate cu zahar. Cateva piscoturi se taie 1/3 din lungime, acestea se vor folosi la marginea tortului.
- Pentru crema se mixeaza cateva minute frisca lichida cu zaharul pudra, apoi se adauga smantana si se mixeaza pana se omogenizeaza bine si se obtine o compozitie cremoasa.
- Asamblarea tortului:
Piscoturile se trec prin piure-ul de capsuni, se aseaza pe platou. Se adauga crema, apoi iarasi piscoturi inmuiate si deasupra crema. Se decoreaza prin parti cu piscoturi pozitionate in picioare. Ca sa se mentina mai bine, eu am uns partea de jos de dinauntru a piscotului cu putina crema apoi am lipit de tort, astfel la sigur nu au cazut. Se da la rece in frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte (cum am procedat eu). Se decoreaza cu capsuni si se serveste cu placere. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.