Acest tort “Red Velvet” sau “Catifea Rosie” este unul dintre cele mai elegante torturi americane. Este o reteta potrivita pentru sarbatori si se prepara mai usor decat ai crede, avand o consistenta pufoasa si un gust divin. Este compus dintr-un blat umed de culoare rosu aprins si dintr-o crema fina pe baza de crema de branza.

Tort “Red Velvet”
Cuisine: AmericanaIngrediente
- Pentru blat:
270 gr faina
50 gr amidon de porumb
1 lingurita bicarbonat de sodiu
20 gr praf de copt
1 lingura de cacao
300 gr de zahar
300 ml chefir
270 ml ulei
3 oua
esenta de vanilie
sare
colorant alimentar rosu
- Pentru crema:
250 ml frisca lichida 35%
300 gr Mascarpone
100 gr zahar pudra
esenta de vanilie
1 lingurita suc de lamaie (optional)
Modul de preparare
- Pentru inceput se amesteca ingredientele uscate si se lasa la o parte.
- Intr-un bol se amesteca chefirul cu colorantul alimentar. Cantitatea de colorant se adauga pana se obtine o culoare potrivita.
- Zaharul se mixeaza cu ouale, esenta de vanilie si uleiul 2-3 minute. Apoi se impreuneaza cu restul ingredientelor.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Cu o lingura se niveleaza bine si se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-45 de minute, pana trece testul scobitorii.
- Cand este gata, blatul se lasa sa se racoreasca in tava, apoi pe un gratar pana este complet rece. Cand s-a racit complet, il taiem pe orizontala astfel incat sa obtinem trei parti egale. Este de prefarat sa lasam blaturile la racit peste noapte inainte de asamblarea tortului. Marginile se taie putin, iar bucatile de blat se trec prin blender.
- Pentru crema, se amesteca Mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt deloc. Se adauga frisca batuta si se amesteca pana se obtine o crema omogena, care se da la rece pana se va asambla tortul.
- Pentru asamblare, se pune o cantitate mica de crema in mijlocul platoului, astfel incat sa tina primul blat fixat la locul lui. Se aseaza primul blat apoi se unge cu crema, apoi al doilea blat si tot asa se continua pana cand asamblam complet tortul.
- Apoi cu un cutit sau lingura, presarati marginea tortului cu faramiturile rosii, pregatite in blender mai inainte. Se poate de ornat cu fructe, eu am folosit cateva capsuni. Tortul se lasa la rece in frigider 2-3 ore inainte de a fi servit.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.