Tort “Red Velvet”

Tort “Red Velvet”

Acest tort “Red Velvet” sau “Catifea Rosie” este unul dintre cele mai elegante torturi americane. Este o reteta potrivita pentru sarbatori si se prepara mai usor decat ai crede, avand o consistenta pufoasa si un gust divin. Este compus dintr-un blat umed de culoare rosu aprins si dintr-o crema fina pe baza de crema de branza.

Tort "Red Velvet"

Tort “Red Velvet”

Cuisine: Americana

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 270 gr faina

  • 50 gr amidon de porumb

  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 20 gr praf de copt

  • 1 lingura de cacao

  • 300 gr de zahar

  • 300 ml chefir

  • 270 ml ulei

  • 3 oua

  • esenta de vanilie

  • sare

  • colorant alimentar rosu

  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida 35%

  • 300 gr Mascarpone

  • 100 gr zahar pudra

  • esenta de vanilie

  • 1 lingurita suc de lamaie (optional)

Modul de preparare

  • Pentru inceput se amesteca ingredientele uscate si se lasa la o parte.
  • Intr-un bol se amesteca chefirul cu colorantul alimentar. Cantitatea de colorant se adauga pana se obtine o culoare potrivita.
  • Zaharul se mixeaza cu ouale, esenta de vanilie si uleiul 2-3 minute. Apoi se impreuneaza cu restul ingredientelor.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Cu o lingura se niveleaza bine si se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-45 de minute, pana trece testul scobitorii.
  • Cand este gata, blatul se lasa sa se racoreasca in tava, apoi pe un gratar pana este complet rece. Cand s-a racit complet, il taiem pe orizontala astfel incat sa obtinem trei parti egale. Este de prefarat sa lasam blaturile la racit peste noapte inainte de asamblarea tortului. Marginile se taie putin, iar bucatile de blat se trec prin blender.
  • Pentru crema, se amesteca Mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt deloc. Se adauga frisca batuta si se amesteca pana se obtine o crema omogena, care se da la rece pana se va asambla tortul.
  • Pentru asamblare, se pune o cantitate mica de crema in mijlocul platoului, astfel incat sa tina primul blat fixat la locul lui. Se aseaza primul blat apoi se unge cu crema, apoi al doilea blat si tot asa se continua pana cand asamblam complet tortul.
  • Apoi cu un cutit sau lingura, presarati marginea tortului cu faramiturile rosii, pregatite in blender mai inainte. Se poate de ornat cu fructe, eu am folosit cateva capsuni. Tortul se lasa la rece in frigider 2-3 ore inainte de a fi servit.Tort "Red Velvet" 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort "Red Velvet" 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort “Red Velvet”

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.