Tort Spartak

Tort Spartak

Astazi va prezint acest tort Spartak foarte gingas, elegant si foarte apreciat. Acest desert are un gust deosebit cu o combinatie fantastica dintre blaturile cu miere de albine, ciocolata si crema dulce fiarta. Va indemn sa pregatiti aceasta reteta pentru a va convinge cat este de moale si aromat acest tort.

Tort Spartak

Tort Spartak

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 350 gr faina

  • 40 gr cacao

  • 5 gr praf de copt

  • 5 gr bicarbonat de sodiu

  • 150 gr zahar

  • 70 gr miere de albini

  • 100 gr unt

  • 2 oua

  • Pentru crema:
  • 500 gr smantana 25%

  • 2 oua

  • 200 gr unt

  • 140 gr zahar

  • 40 gr amidon de porumb

  • 1 lingurita esenta de vanilie

Modul de preparare

  • Intr-o cratita se pune untul, zaharul, mierea, se amesteca bine si se pun la foc mic. Se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga ouale batute in prealabil cu telul sau cu furculita. Se adauga bicarbonatul de sodiu, amestecand incontinuu. In acest timp se observa cum compozitia creste in volum, devine pufoasa si capata o culoare deschisa. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca 5-10 minute.
  • Intre timp, intr-un bol incapator se amesteca ingredientele uscate, adica faina impreuna cu praful de copt si cacaua. Deasupra lor se adauga compozitia lichida si se amesteca cu o lingura pana se incorporeaza totul.
  • Pe masa de lucru pudrata cu faina, se rastoarna aluatul si se framanta usor pana se obtine o coca moale, usor lipicioasa. Aluatul se imparte in 6-8 bile. Bilutele se aseaza pe o farfurie si se invelesc cu folie alimentara.
  • Se ia cate o bila si cu ajutorul unui sucitor se intind dandu-le forma rotunda. Puteti sa va ajutati de o farfurie cu diametrul de 20-22 cm pentru a forma cercurile de aluat. Blaturile se pun, pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 5 minute, pana se rumenesc. Din cauza ca sunt de culoare intunecata si nu se observa bine cand se rumenesc, va orientati dupa propriul cuptor. Un blat se coace pentru a folosi la decor maruntit cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  • Cand blaturile pentru tort sunt gata, se lasa sa se raceasca. Apoi se invelesc in folie alimentara si se dau la rece in frigider timp de 1-2 ore. Blaturile se pot pastra la frigider chiar si o saptamana.
  • Se pregateste crema.
    Intr-o cratita se pun smantana, zaharul, esenta de vanilie, amidonul si ouale. Se amesteca bine si se pun la baia de aburi, amestecand continuu pana se observa ca compozitia se ingroasa. Cand crema este gata, se lasa sa se raceasca intr-un alt vas. Apoi cu ajutorul unui mixer, se bate untul adaugand in portii mici crema, mixand continuu, pana se incorporeaza totul bine.
  • Fiecare blat de tort se unge cu crema si se aranjeaza unul peste altul, astfel asamblandu-se tortul. Deasupra se decoreaza cu faramiturile obtinute mai devreme de la un blat. Tortul se lasa la rece in frigider pentru 30 de minute, apoi se decoreaza dupa plac. Se taie a doua zi ca sa se inmoaie bine placile.Tort Spartak 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort Spartak 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort Spartak

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.