Acest ceai rece de piersici este o bautura racoritoare de vara. Se face cu sirop de piersici de casa si ceai negru si se serveste la dorinta cu gheata. Ceaiul dulce delicios este preparat cu piersici proaspete si este modalitatea perfecta de a va racori intr-o zi fierbinte de vara.

Ceai rece de piersici
Ingrediente
1 litru ceai negru preparat
1 cana de zahar
1 cana de apa
4 piersici proaspeti
Modul de preparare
- Intr-o cratita se pune zaharul, apa si piersicile taiate. Se lasa la gatit pana cand dau in clocot. Se lasa putin spre fierbere, amestecand pentru a dizolva zaharul.
- Odata ce zaharul este dizolvat, se stinge focul, se acopera si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Dupa care se strecoara siropul pentru a indeparta bucatile de fructe.
- Siropul obtinut se impreuneaza cu ceaiul deja preparat si se da la rece in frigider. Cel mai bine de lasat peste noapte si servit a doua zi. E nevoie de rabdare, da 🙂 , dar in schimb cu mult mai gustos este servit a doua zi. Se serveste cu cuburi de gheata, piersici, frunze de menta.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Băuturi reci.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.