O mancare cu efect la masa de Craciun sau de Revelion sunt aceste aperitive “Mandarine”. Ce ziceti, seamana cu adevaratele mandarine? Se prepara foarte rapid si usor. Deci va indemn sa le gatiti la masa de sarbatoare si sa uimiti oaspetii cu aceste aperitive.
Aperitive “Mandarine”
Ingrediente
150 gr piept de pui
100 gr cascaval
2 oua
3 morcovi medii
2 catei de usturoi
50 gr maioneza
sare, piper
piper negru boabe (pentru decor)
frunze de menta sau de mandarine (pentru decor)
Modul de preparare
- Reteta pentru 6-7 “mandarine”.
Pentru inceput se pun la fiert ouale, pieptul de pui si morcovii. Cand sunt gata, pieptul de pui se taie in cuburi mici, cascavalul, ouale si morcovii se trec prin razatoarea mica. - Intr-un bol incapator se impreuneaza pieptul de pui cu ouale si cascavalul. Se adauga usturoiul pisat si maioneza. Se ofera gust cu sare si piper si se amesteca bine compozitia.
- Din aceasta compozitie se formeaza bilute mici de marimea mandarinelor. Pe o pelicula alimentara se adauga putin morcov, formand ca o clatita. La mijlocul acestei “clatite” se pune biluta si se incorporeaza cu morcov.
- Se decoreaza cu piper si frunze de menta.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Super ca si compozitie, sigur sunt gustoase. prezentarea este fara cusur.
Va multumesc frumos si cu mare drag sa va inspirati si cu alte retete la fel de gustoase pentru a pregati masa de sarbatoare! Sarbatori fericite!!