Baba alba sau budinca de paste la cuptor este o reteta traditionala la moldoveni, si anume la nordul Moldovei. Eu fiind originara din acea regiune, va ofer reteta care mama sau bunica mereu ne facea si ne indulcea in copilarie. Este un desert simplu si delicios, foarte bun pentru copii. Un deliciu transmis din generatie in generatie!

Baba alba
Ingrediente
400 gr taietei de casa sau din comert
8 oua
200 gr zahar
400 ml lapte
100 gr unt
150 gr stafide
10 prune uscate
esenta de vanilie
Modul de preparare
- Pentru inceput taieteii se fierb in apa cu putina sare, dupa care se scurg de apa, se clatesc sub jetul de apa rece si se pun intr-un vas mare si incapator. Se adauga untul topit si se amesteca bine. Apoi se adauga stafidele clatite cu apa fierbinte, prunele taiate in bucati mai mici. Totodata se toarna laptele si se amesteca bine.
- Intr-un bol separat se bat ouale cu zaharul si vanilia, apoi se toarna peste taietei. Se amesteca compozitia bine.
- Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu gris. Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C pana se rumeneste frumos.
- Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in bucati mici. Inainte de a fi servita se pudreaza cu zahar. Este gustoasa si calda si rece.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Foarte gustos :heart_eyes: