Brownie Cookies (fursecuri cu ciocolata) crocante la exterior, cremoase si moi la interior. Aceste fursecuri cu ciocolata sunt de origine americana foarte populare care sunt cel mai des pregatite in perioada sarbatorilor de iarna. Multi le mai numesc fursecuri crapate, fiindca prezinta o crusta crocanta cu multe crapaturi. Sunt extraordinare si gustoase!
Brownie Cookies
Cuisine: AmericanaIngrediente
2 oua
60 gr unt (la temperatura camerei)
200 gr zahar pudra
60 gr cacao
150 gr faina
10 gr praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, zaharul pudra si cacaua). Se adauga untul, ouale si vanilia. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen si dens.
- Aluatul obtinut se da la rece in frigider, invelit intr-o pelicula alimentara, pentru minim 1 ora.
- Dupa ce se scoate din frigider, se formeaza niste bilute. Bilutele se rostogolesc prin zahar pudra si se pun pe o tava de copt. Se aranjeaza la distanta potrivita unul de altul, fiindca in timpul coacerii fursecurile cresc de 2 ori. Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute. Se primesc cam 30 bucati de fursecuri.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.