Acest desert Mango Panna Cotta este dulce si cremos, neted si catifelat. Cu alte cuvinte, desertul perfect pentru orice sarbatoare la care nimeni nu poate rezista! Cu adevarat magnific!
Mango Panna Cotta
Cuisine: ItalianaIngrediente
- Panna Cotta:
250 ml smantana dulce 35%
150 ml lapte
1/4 cana de zahar
10 gr gelatina
esenta de vanilie
- Pentru piureul de mango:
1 mango bine copt
10 gr gelatina
zahar dupa gust (in dependenta cat de dulce e mango)
Modul de preparare
- Pentru inceput se pregateste piureul de mango. Se hidrateaza gelatina intr-un bol mic cu 100 ml apa rece, lasand-o la o parte. Intre timp cu ajutorul unui blender se mixeaza mango, se indulceste cu zahar si se adauga gelatina hidratata, amestecand totul bine. Se toarna in cupe favorite si se da la congelator pentru cateva minute pana se intareste.
- Intre timp se pregateste Panna Cotta. Gelatina la fel se hidrateaza. Apoi intr-o cratita, la foc mic, se pune smantana dulce, laptele, zaharul si vanilia. Se amesteca cu un tel pana la dizolvarea zaharului, dar atentie sa nu ajunga la fierbere. Se stinge focul si se lasa putin sa ajunga la temperatura camerei. Apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste uniform. Se toarna in cupe peste piureul de mango si se baga in frigider sau in congelator pentru cateva ore pana se intareste.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Panna Cotta.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.