Inele de mere in aluat este o gustare rapida si delicioasa cu rondele de mere taiate, inmuiate intr-un aluat dulce de clatite, prajite in tigaie pana se rumenesc pe ambele parti.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Inele de mere in aluat
Ingrediente
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
praf de sare
1 ou
3 linguri zahar
250 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
2-3 mere, taiate in rondele groase
Modul de preparare
- Intr-un castron mic se amesteca faina cu praful de copt si sare. Pus deoparte.
- Intr-un castron separat, se bate oul cu zaharul; se adauga laptele, vanilia si se bate pana se omogenizeaza bine. Dupa care se adauga treptat faina, incorporand totul bine.
- Merele spalate se curata de coaja si se taie rondele nu prea subtiri fiindca veti avea surprize neplacute, adica se vor rupe in contact cu aluatul. Folosind un taietor mic rotund se scoate partea de mijloc a feliilor de mere.
- Fiecare inel de mere se inmoaie in aluat, apoi se transfera in tigaie si se prajeste, la foc mic-mediu, pe ambele parti, pana sunt gata. Se servesc cu sirop de artar, gem sau dupa dorinta.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Pancakes.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.