Aceste clatite trio umplute este un deliciu adevarat. Servite ca desert pe parcursul zilei, la micul dejun sau chiar la o masa de sarbatoare, mereu vor fi atractive si foarte indragite de toti. Caci, cui nu-i plac clatitele? 🙂 O muscatura din clatita cu tripla gustare e ceva deosebit! Va recomand sa le preparati!
Clatite trio umplute
Ingrediente
- Pentru 10 clatite:
2 oua
1 lingura cu varf de zahar
300 ml lapte
2 linguri ulei
5 linguri cu varf de faina
esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
150 gr visine (fara samburi, in suc propriu)
3 linguri branza de vaci fina
1 lingura zahar pudra
50 gr mac
20 gr unt
2 linguri de zahar
Modul de preparare
- Pentru inceput se fac foile de clatite si se lasa la o parte.
- Intr-o cratita se pune macul si se toarna apa incat sa-l acopere si se lasa la fiert cam 30 de minute. Dupa care se scurge de apa, se adauga untul si zaharul si se marunteste cu ajutorul unui blender.
Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra (la dorinta adaugati, in dependenta cat de dulce preferati). - Urmeaza rularea clatitelor. Se ia o foaie de clatita: intr-o margine se adauga visine, iar in cealalta margine – mac, apoi se ruleaza din ambele parti spre mijloc. Apoi se ia alta foaie de clatita: se adauga branza la o margine, se astupa cu clatita, se aseaza alaturi ruloul de clatita deja umplut cu mac si visine si se continua rularea. Astfel se procedeaza si cu restul foilor de clatite.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Clatite.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Puteti face si video, eu nu prea am inteles cum sa rulez clatitele.
Buna, cu parere de rau nu am video. Incerc sa mai explic, sper sa fie pe intelese:
Se ia o foaie de clatita, la o margine se pun visinele vis-a-vis de ele- spre cealalta margine se pune 1 lingurita de mac si se incepe a rula din ambele parti finisand spre mijloc. Dupa care, pe alta foaie de clatita se pune branza si se acopera cu marginea clatitei. Alaturi se pune ruloul de clatita umplut recent. Se continua rularea pana la capat cu toate impreuna.