Pere caramelizate la tigaie este un desert rafinat, gata in doar cateva minute. Aceasta reteta este foarte simpla de preparat, ce nu necesita costuri mari. Atat de gustoase si moi s-au primit, incat au disparut foarte repede din farfurie. Este desertul perfect, dulce, moale si cu un continut caloric limitat.

Pere caramelizate la tigaie
Ingrediente
4 pere
sucul de la o portocala
80 gr zahar
50 ml apa
scortisoara
Modul de preparare
- Sfat: alege pere de marime medie si cel mai bine este daca nu sunt foarte coapte. De fapt, trebuie sa fie suficient de tari pentru a rezista la gatit.
- Mai intai se spala perele, apoi se curata de coaja si se taie in 2-4 felii. Intr-o tigaie, la foc mediu, se toarna sucul de portocala, apa si zaharul. Se amesteca bine.
- Se adauga perele si se lasa la gatit pana se inmoaie, intorcandu-le pe toate partile.
- Cand sunt gata, se aranjeaza pe farfuria de servit. Sosul ramas se mai lasa cateva minute sa se caramelizeze. De indata ce capata o culoare aurie, frumoasa, se ia de pe foc. Se toarna caramelul peste pere si se servesc. Se pot adauga toppinguri speciale pentru a le face si mai gustoase. De exemplu: inghetata de vanilie, frisca sau decoratiuni de ciocolata.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.