Si fiindca e Toamna in calendar, va prezint un chec pufos si suculent cu mere. Am folosit cel mai simplu aluat, insa am obtinut un rezultat extraordinar. E faramitat, fraged si ti se topeste in gura!
Daca incercati reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Chec pufos cu mere
Ingrediente
2 oua
180 gr zahar
60 gr unt
170 gr lapte
250 gr faina
10 gr praf de copt
esenta de vanilie
2-3 mere
Modul de preparare
- Ouale, scoase in prealabil la temperatura camerei, se bat cateva minute impreuna cu zaharul.
- Untul se topeste, laptele se incalzeste si se impreuneaza, apoi se adauga in amestecul de oua. Se adauga esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie.
- Merele, spalate, curatate de cotor, se taie in bucati dupa preferinta si se adauga in compozitie. Se amesteca usor.
- Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180°C timp de 45-50 de minute sau in functie de cuptorul fiecaruia (se verifica cu scobitoarea). Cand este gata se scoate si se lasa putin in tava, dupa care se trece pe un gratar sa se raceasca.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.