In zilele de toamna aceste mere coapte cu nuci si gem de gutui sunt perfecte ca desert. Aceasta reteta se prepara foarte rapid si usor obtinand un rezultat perfect cu niste mere aromate si delicioase. Bucurati-va de mirosul deosebit si de gustul inedit al acestui desert de toamna.

Mere coapte cu nuci si gem de gutui
Ingrediente
4-5 mere
150 gr nuci
1 lingura de unt
scortisoara
cateva linguri de gem de gutui
Modul de preparare
- Merele se spala si se curata de cotor si samburi cu ajutorul unui instrument special sau cu un cutit si se pun deoparte.
- Intr-o tigaie la foc mediu se topeste untul si se adauga nucile taiate marunt. Nucile se prajesc 2-3 minute, apoi se adauga scortisoara, se amesteca si se pun intr-un bol.
- Se adauga cateva linguri de gem si se amesteca bine. Se umple merele si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se dau la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-50 de minute, pana ce devin moi si delicioase. Dupa scoatere se pudreaza cu zahar pudra si se servesc.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.