Cand ai pofta de un Candy Bar acasa, cel mai simplu si usor iti indeplineste pofta renumitul si celebrul Tiramisu la pahar. Este o reteta delicioasa cu o crema pufoasa asezata in cupa printre randuri de piscoturi inmuiate in cafea. E ceva divin! Incerca-ti si nu ve-ti regreta!

Tiramisu la pahar
Ingrediente
10 piscoturi
250 gr Mascarpone
250 ml smantana pentru frisca 30%
100 gr zahar pudra
2 linguri cafea
3 linguri zahar
6 biscuiti Oreo
Modul de preparare
- Intr-un bol mic se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca. Daca va place mai mult sau mai putin dulce, reglati singuri cantitatea de zahar cand preparati cafeaua.
- Se mixeaza smantana cu zaharul pudra cateva minute pana se intareste. Apoi se adauga traptat Mascarpone, mixand pana se obtine o crema omogena.
- In fiecare cupa se pune cate un biscuit Oreo cu crema, acesta fiind cireasa de pe tort.
- Piscoturile se rup bucati potrivite, se inmoaie in cafea pe fiecare parte si se aseaza in pahare. Peste piscoturi se pun 1-2 linguri de crema, apoi din nou piscoturi si tot asa pana cand se umple cupa. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se decoreaza la dorinta, cu cacao sau cu ciocolata rasa fin si fructe.
- Se da la rece in frigider minim 3 ore, apoi se serveste cu placere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.