Rulada de porc cu prune si caise uscate este perfecta pentru o cina usoara. Prunele si caisele uscate sunt excelente surse de fibre. Adaugati cateva prune si caise in muschiuletul de porc si bucurati-va de un gust deosebit!
Rulada de porc cu prune si caise uscate
Ingrediente
1 kg muschiulet de porc
ulei de masline
rozmarin proaspat
2 catei de usturoi
unt
sare, piper
prune si caise uscate
Modul de preparare
- Se spala muschiuletul de porc si se indeparteaza pielitele. Se taie in jumatate de-a lungul, dar fara sa se strapunga de tot si se bate usor cu ciocanul de snitele.
- Se presara cu sare si piper pe ambele parti. Se pun prunele si caisele din loc in loc si se ruleaza strans. Se leaga cu sfoara alimentara.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. Se adauga usturoiul pisat si 2 crengute de rozmarin. Apoi se pune muschiuletul umplut si se rumeneste frumos pe toate partile.
- Dupa care se ia rulada rumena si se aseaza intr-o tava de copt. Restul din tigaie se toarna pe langa muschiulet. Se pun cateva cuburi de unt peste rulada, se acopera cu folie alimentara si se da in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 60 de minute. Se mai unge din cand in cand in timpul coacerii cu sosul din tava.
- Cand este gata, se desface sfoara, rulada din carne se taie felii si se serveste alaturi de o garnitura sau o salata.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de porc.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.