O rulada Snickers ce se topeste in gura! Aceasta rulada cu ciocolata si caramel in interior, acoperita cu ciocolata si alune deasupra, este un rasfat la maxim. Cine iubeste caramel, alune si ciocolata in combinatie cu crema atunci acest desert este alegerea potrivita. Va recomand sa va indulciti si voi cu acest minunat desert!
Rulada Snickers
Ingrediente
- Pentru blat:
6 oua
125 gr zahar
praf de sare
110 gr faina
25 gr cacao
1 lingurita praf de copt
50 ml ulei
- Pentru caramel:
230 gr zahar
100 gr unt
160 ml frisca lichida 33%
1 lingurita sare
120 gr alune
- Pentru crema:
300 gr crema de branza
30 gr zahar pudra
150 ml frisca lichida 33%
- Pentru glazura:
200 gr ciocolata
40 ml ulei
100 gr alune
Modul de preparare
- Preparare blat:
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana se obtine compozitia alba si pufoasa. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt. Se amesteca cu ajuotul unui tel pana la incorporare. Iar la sfarsit se adauga uleiul si se omogenizeaza bine. Toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza totul bine si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute. Cand este gata se scoate si se lasa cateva minute pe un gratar. Dupa care se adauga o alta foaie de copt deasupra si cu ajutorul unui prosop de bucatarie se va rula blatul, lasandu-l sa ajunga la temperatura camerei. - Preparare caramel:
Intr-o cratita bine uscata si pusa pe aragaz la foc mic se adauga zaharul sa se topeasca complet. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se adauga sarea, untul la temperatura camerei si se amesteca repede. Se adauga frisca, se amesteca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Dupa care se adauga alunele. - Preparare crema:
Intr-un bol se mixeaza toate ingredientele pana se obtine o crema ferma si omogena. - Preparare glazura:
Ciocolata se topeste la bain-marie, dupa care se amesteca cu uleiul. Se adauga alunele maruntite si se incorporeaza. - Asamblare:
Peste blatul rece se va adauga caramelul racit, iar apoi se va nivela uniform. Peste caramel se va adauga si crema de branza, niveland-o si pe ea foarte bine. Dupa care se ruleaza totul cat mai strans si se da la rece in frigider pentru cateva ore, sau cel mai bine peste noapte (dupa dorinta). Dupa care se acopera toata rulada cu glazura. Pentru a nu murdari tava, eu am asezat rulada pe un gratar, care la fel va recomand si voua aceasta metoda! Se da la rece pentru cateva minute pentru a se intari ciocolata. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.