Foietaj cu crema de branza si fructe este o gustare deosebit de delicioasa si aromata. Cu putina creativitate din cele mai simple si accesibile ingrediente veti obtine un desert extrem de gustos. Am ramas foarte incantata de rezultatul final, ceva spectaculos si cu efect. Va propun acest desert din aluat foietaj pufos dar si crocant cu branza cremoasa, dulce si cu fructe acrisoare.

Foietaj cu crema de branza si fructe
Ingrediente
500 gr aluat foietaj
250 gr crema de branza
70 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou
fructe (la alegere)
Modul de preparare
- Mai intai aluatul de foietaj se dezgheata in prealabil. Intr-un bol se amesteca crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Aluatul se intinde, se taie in bucati patrate egale, se taie marginea si se pliaza din ambele parti.
- La mijloc se adauga cate o lingurita de crema de branza peste care se aranjeaza fructele de padure si se pudreaza cu zahar pudra.
- Marginile se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 de minute sau pana aluatul capata o culoare aurie.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.