Foietaj cu crema de branza si visine este o impletitura usoara si simpla de patiserie. Sunt atat de gustoase, ce pot fi servite ca desert sau ca un mic dejun cu rasfat. Nu sunt super dulci, dar pentru mine sunt perfecte. Daca doriti putin mai dulci se poate orna cu glazura sau stropite cu zahar pudra. Cu siguranta le veti indragi, sunt delicioase!
Foietaj cu crema de branza si visine
Ingrediente
400 gr aluat foietaj
crema de branza
zahar pudra
visine in sucul lor
1 galbenus de ou
Modul de preparare
- Se combina crema de branza cu zahar pudra, oferindu-i gustul potrivit fiecaruia.
- Se intinde aluatul foietaj intr-un dreptunghi, se taie in dreptunghiuri mai mici. In centrul fiecaruia se intinde crema de branza si se acopera cu visine, lasand putin loc pe fiecare parte. Fiecare parte se taie in fasii. Incepand de la un capat, se ia o banda si se indoaie in unghi, continuand, alternand cu fiecare parte.
- Se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.