Fursecuri cu unt sunt unul dintre acele prajituri clasice de Craciun pe care toata lumea le iubeste. Au o aroma bogata de unt si o textura frageda crocanta, plus trecute prin ciocolata, nimeni nu le poate refuza.
Fursecuri cu unt
Ingrediente
220 gr unt
140 gr zahar
1/4 lingurita sare
2 galbenusuri de ou
3 linguri lapte
280 gr faina
esenta de vanilie
ciocolata topita, ornamente pentru decor
Modul de preparare
- Cu ajutorul unui mixer se bat mai intai untul la temperatura camerei cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Dupa care se adauga galbenusurile de ou, sarea si vanilia. Se adauga laptele, iar la final faina.
- Compozitia obtinuta se transfera intr-un posh. Pe tava tapetata cu hartie de copt li se ofera forma fursecurilor spiralate, lasand spatii intre ele. Aluatul este moale dar are o anumita densitate, nu iese asa de usor din posh, deaceea este nevoie de putina forta ca sa impingi aluatul din posh.
- Se dau la rece sa se odihneasca timp de 30 de minute inainte de coacere. Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute. Cand sunt gata, se scot din cuptor si chiar daca sunt moi, ele se vor intari lasandu-le sa se raceasca.
- Dupa racirea completa, optional se inmoaie jumatate din biscuit in ciocolata topita si se adauga ornamente colorate.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.