Va prezint acesti melci cu Nutella mici si dragalasi, aromati si plini cu ciocolata. M-am gandit sa prepar acest desert simplu si rapid, dar foarte gustos, de aceea am folosit aluat foietaj. Din doar 2 ingrediente, dar cu un rezultat gustos!
Melci cu Nutella
Ingrediente
500-600 gr aluat foietaj
crema de ciocolata Nutella
1 galbenus de ou
Modul de preparare
- Mai intai aluatul de foietaj se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa care, pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde cu sucitorul si se imparte in doua parti egale
- O parte de aluat se unge cu Nutella, apoi se acopera cu cealalta parte de aluat. Se taie fasii subtiri, se rasucesc, se aseaza in tava si se ung cu galbenus de ou.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 de minute, pana cand sunt gata frumos rumeniti.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.