Va prezint un tort racoritor de vara cu jeleuri colorate, perfect ca desert in zilele calduroase! Cel mai dificil la prepararea acestui desert este asteptarea pana se intaresc toate jeleurile 🙂 Simplu, usor si fara coacere!

Tort racoritor de vara cu jeleuri
Ingrediente
500 gr smantana
200 gr zahar
10 gr gelatina
esenta de vanilie
5 pachete jeleu de fructe
Modul de preparare
- In caz ca nu aveti tocmai 5 pachete de jeleuri, se poate de folosit mai putin, doar ca efectul nu va fi acelasi. Eu am folosit 3 culori diferite si 2 culori la fel (verde).
- Se prepara 4 tipuri de jeleu conform instructiunii de pe ambalaj. Fiecare se toarna intr-un bol separat si se dau la rece in frigider pana se intaresc bine.
- Cand sunt gata, se scot si se desprind usor de bol, apoi se taie in cuburi de dimensiuni egale. Intr-un bol mai mare se amesteca usor toate cuburile de jeleu.
- In 100 ml apa se adauga gelatina si se lasa sa se umfle 10 minute, dupa care se incalzeste in microunda pana cristalele se dizolva.
- Cu ajutorul unui mixer se combina smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana cand zaharul se dizolva. Gelatina dizolvata se toarna in smantana dulce si se amesteca usor cateva minute.
- Masa de smantana se impreuneaza cu jeleul multicolor, se pune intr-o forma dorita si se da la rece pentru cateva ore pana se va intari bine.
- Cand este bine prins, deasupra se toarna un strat de jeleu preparat la fel conform instructiunii de pe ambalaj, dar lasat mai intai sa se raceasca. Se da din nou la rece pana se intareste.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.