Spartak cu visine

Spartak cu visine

Spartak cu visine este un tort delicios in straturi de ciocolata si miere, bogata si cremoasa, cu un gust specific de visina ascunsa intre straturile umplute cu crema. Tortul Spartak este un desert traditional rusesc care necesita timp pentru a fi creat, dar merita fiecare muscatura bogata indulcita. Este un desert delicios care merita timpul si efortul.

Spartak cu visine

Spartak cu visine

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 3 oua

  • 250 gr zahar

  • 3 linguri de miere

  • 120 gr unt

  • 1,5 lingurita bicarbonat de sodiu

  • praf de sare

  • 50 gr cacao

  • 350 gr faina

  • Pentru crema:
  • 2 oua

  • 300 gr zahar

  • 150 gr unt

  • 800 ml lapte

  • 80 gr amidon de porumb

  • 300 ml frisca lichida 33%

  • visine (in sucul propriu)

Modul de preparare

  • Intr-o cratita se pune untul, zaharul, sarea, mierea, se amesteca bine si se pun la foc mic. Se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga ouale batute in prealabil cu telul sau cu furculita. Se adauga bicarbonatul de sodiu, amestecand continuu. In acest timp se observa cum compozitia creste in volum, devine pufoasa si capata o culoare deschisa. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca 5-10 minute.
  • Intre timp, intr-un bol incapator se amesteca ingredientele uscate, adica faina impreuna cu praful de copt si cacaua. Deasupra lor se adauga compozitia lichida si se amesteca cu o lingura pana se incorporeaza totul.
  • Aluatul se imparte in 8 bile. Bilutele, invelite in folie alimentara se aseaza pe o farfurie si se dau la rece in frigider timp de 1h.
  • Se ia cate o bila si cu ajutorul unui sucitor se intinde oferind forma rotunda. Puteti sa va ajutati de o farfurie cu diametrul de 20 cm pentru a forma cercurile de aluat. Blaturile se pun pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 5 minute, pana se rumenesc. Din cauza ca sunt de culoare intunecata si nu se observa bine cand se rumenesc, va orientati dupa propriul cuptor. 
  • Cand blaturile pentru tort sunt gata, se lasa sa se raceasca. Apoi se invelesc in folie alimentara si se dau la rece in frigider timp de 1-2 ore. Blaturile se pot pastra la frigider chiar si o saptamana.
  • CREMA:
    Intr-o cratita la foc mic, se pune laptele la fiert pana incepe sa fiarba. Intr-un bol incapator se pune zaharul, ouale si amidonul amestecandu-le bine cu un tel. Dupa care se adauga putin cate putin laptele fierbinte. Compozitia data se toarna in cratita in care a fost pus laptele la fiert si se lasa la foc mic. Se amesteca bine pana se observa cum se ingroasa compozitia si incepe sa apara primele bule. Se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza. Crema se toarna intr-un vas incapator, se acopera cu pelicula alimentara si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
    Separat, intr-un alt vas se mixeaza frisca lichida pana devine densa. Cand crema s-a racit, se mixeaza putin cu mixerul. Dupa care se adauga treptat frisca pana se incorporeaza totul bine.
  • Pe un platou se asambleaza tortul cu crema, adaugand si visinele printre blaturi. Se lasa la rece cel mai bine peste noapte, pentru a se inmuia foarte bine.Spartak cu visine 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Spartak cu visine 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Spartak cu visine

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.