Tort Snickers este un tort fabulos! Cred ca este cel mai bun tort cu ciocolata, caramel si arahide. O aroma minunata, care provoaca dependenta dulce-sarat, ciocolata-caramel-nuci. A iesit atat de delicios incat il voi reface si cu alta ocazie. Sper ca il veti incerca si voi. Cu siguranta o sa va placa aceasta reteta.
Tort Snickers
Ingrediente
- Pentru blat (D=20cm):
2 oua
300 gr zahar
160 ml lapte
80 ml ulei
160 ml apa clocotita
300 gr faina
50 gr cacao
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
- Pentru caramel:
200 gr zahar brun
130 ml frisca lichida 30%
70 gr unt
100 gr arahide sarate
- Pentru crema interior:
500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
100 ml frisca lichida 33%
esenta de vanilie
- Pentru crema exterior:
100 gr unt
50 gr zahar pudra
100 gr ciocolata neagra (topita)
300 gr crema de branza
- Pentru glazura:
70 gr ciocolata neagra
20 gr ulei
Modul de preparare
- Preparare blat:
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate si se lasa putin deoparte. Separat, intr-un alt bol se bat bine ouale cu zaharul, adaugand uleiul si laptele. Dupa care se impreuneaza cu amestecul de ingrediente uscate. La final se adauga apa clocotita si se amesteca foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 45 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii, va orientati dupa propriul cuptor. Dupa ce se scoate din cuptor se asteapta pana cand scade usor la nivelul tavii. Apoi se intoarce cu susul in jos pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet. Blatul poate fi pregatit cu o zi inainte. - Preparare caramel:
Intr-o cratita bine uscata si pusa pe aragaz la foc mic se adauga zaharul sa se topeasca complet. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca repede. Se adauga frisca, se amesteca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Dupa care se adauga arahidele. - Preparare crema interior:
Intr-un bol se mixeaza mascarpone cu zahar pudra si vanilie pana devine omogen. Apoi se adauga frisca si se mai mixeaza cateva minute. - Pandispanul obtinut se taie de 2 ori pe orizontala pentru a crea in total 3 blaturi. La dorinta se insiropeaza. Eu totusi l-am insiropat cu doar 50 ml lapte.
- Pe un platou se asambleaza tortul cu crema si caramel. Peste blatul insiropat se aplica un strat de crema si se niveleaza. Apoi se creeaza pe margine un inel din crema, in interiorul caruia se pune caramel. Se acopera cu urmatorul blat insiropat. Astfel repetand aceeasi procedura pana se asambleaza tortul. Se da la rece timp de 2 ore, dupa care se acopera cu crema exterioara si se decoreaza cu glazura.
- Preparare crema exterior:
Intr-un bol se mixeaza bine untul la temperatura camerei cu zahar pudra, apoi se adauga ciocolata topita si se amesteca foarte bine. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. - Preparare glazura:
Ciocolata se topeste la bain-marie, dupa care se amesteca cu uleiul. Se lasa cateva minute sa se raceasca, pana devine perfecta pentru a decora tortul. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.