Tort Snickers

Tort Snickers

Tort Snickers este un tort fabulos! Cred ca este cel mai bun tort cu ciocolata, caramel si arahide. O aroma minunata, care provoaca dependenta dulce-sarat, ciocolata-caramel-nuci. A iesit atat de delicios incat il voi reface si cu alta ocazie. Sper ca il veti incerca si voi. Cu siguranta o sa va placa aceasta reteta.

Tort Snickers

Tort Snickers

Ingrediente

  • Pentru blat (D=20cm):
  • 2 oua

  • 300 gr zahar

  • 160 ml lapte

  • 80 ml ulei

  • 160 ml apa clocotita

  • 300 gr faina

  • 50 gr cacao

  • 2 lingurite praf de copt

  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

  • Pentru caramel:
  • 200 gr zahar brun

  • 130 ml frisca lichida 30%

  • 70 gr unt

  • 100 gr arahide sarate

  • Pentru crema interior:
  • 500 gr mascarpone

  • 100 gr zahar pudra

  • 100 ml frisca lichida 33%

  • esenta de vanilie

  • Pentru crema exterior:
  • 100 gr unt

  • 50 gr zahar pudra

  • 100 gr ciocolata neagra (topita)

  • 300 gr crema de branza

  • Pentru glazura:
  • 70 gr ciocolata neagra

  • 20 gr ulei

Modul de preparare

  • Preparare blat:
    Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate si se lasa putin deoparte. Separat, intr-un alt bol se bat bine ouale cu zaharul, adaugand uleiul si laptele. Dupa care se impreuneaza cu amestecul de ingrediente uscate. La final se adauga apa clocotita si se amesteca foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 45 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii, va orientati dupa propriul cuptor. Dupa ce se scoate din cuptor se asteapta pana cand scade usor la nivelul tavii. Apoi se intoarce cu susul in jos pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet. Blatul poate fi pregatit cu o zi inainte.
  • Preparare caramel:
    Intr-o cratita bine uscata si pusa pe aragaz la foc mic se adauga zaharul sa se topeasca complet. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca repede. Se adauga frisca, se amesteca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Dupa care se adauga arahidele.
  • Preparare crema interior:
    Intr-un bol se mixeaza mascarpone cu zahar pudra si vanilie pana devine omogen. Apoi se adauga frisca si se mai mixeaza cateva minute.
  • Pandispanul obtinut se taie de 2 ori pe orizontala pentru a crea in total 3 blaturi. La dorinta se insiropeaza. Eu totusi l-am insiropat cu doar 50 ml lapte.
  • Pe un platou se asambleaza tortul cu crema si caramel. Peste blatul insiropat se aplica un strat de crema si se niveleaza. Apoi se creeaza pe margine un inel din crema, in interiorul caruia se pune caramel. Se acopera cu urmatorul blat insiropat. Astfel repetand aceeasi procedura pana se asambleaza tortul. Se da la rece timp de 2 ore, dupa care se acopera cu crema exterioara si se decoreaza cu glazura.
  • Preparare crema exterior:
    Intr-un bol se mixeaza bine untul la temperatura camerei cu zahar pudra, apoi se adauga ciocolata topita si se amesteca foarte bine. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine.
  • Preparare glazura:
    Ciocolata se topeste la bain-marie, dupa care se amesteca cu uleiul. Se lasa cateva minute sa se raceasca, pana devine perfecta pentru a decora tortul.Tort Snickers 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort Snickers 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort Snickers

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.