Aceste briose de ciocolata sunt umede si consistente, au varfuri frumoase bombate, au o aroma intensa de ciocolata si dureaza doar cateva minute pentru a le prepara.
Briosele se pot pastra 3-4 zile intr-un recipient ermetic la temperatura camerei, pana la 5 zile la frigider sau pana la o luna la congelator. Daca inghetati briosele, atunci puneti-le sa se dezghete cateva ore inainte de a le savura!
Briose de ciocolata
Ingrediente
240 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
50 gr pudra cacao
200 gr zahar brun
2 oua mari
120 ml ulei
240 gr iaurt natural
150 gr fulgi de ciocolata
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, cacaua, zaharul brun.
- Intr-un alt bol se amesteca cu telul ingredientele umede: ouale, iaurtul, uleiul.
- Se combina ingredientele umede si uscate. Se incorporeaza fulgii de ciocolata. Nu amestecati prea mult aluatul de briose veti obtine briose dense si uscate.
- Se portioneaza aluatul in forme de briose si se coc. Se coc scurt la o temperatura ridicata de 200°C, apoi la 180°C pentru a termina. Sunt gata dupa trecerea testului scobitorii.
- Savurati si bucurati-va cu placere!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.