Cei mai pufosi, aromati si gustosi mini gogosi cu branza de vaci!! Gogosii sunt populari in intreaga lume, fiind cele mai iubite si apreciate deserturi. Nu necesita multe ingrediente, se prepara usor si rapid, iar finalul este extrem de gustos. Descopera mai jos ce reteta de gogosi pufosi iti recomand sa incerci acasa!

Mini gogosi cu branza de vaci
Ingrediente
500 gr branza de vaci 5%
2 oua
70 gr zahar pudra
praf de sare
esenta de vanilie
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
ulei pentru prajit (300-500 ml)
Modul de preparare
- Daca aveti branza de vaci fina puteti trece peste acest pas. In schimb, daca aveti branza cu o textura mai aspra, atunci se mixeaza cateva minute cu blenderul.
- Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu ouale, praful de sare, esenta de vanilie si zaharul pudra. Treptat se adauga faina cu praful de copt si se amesteca din nou pana la omogenizare.
- Din compozitia obtinuta se formeaza bilute cu ajutorul mainilor infainate si se aseaza pe un tocator prafuit cu faina. Sfatul meu: sa faci mai intai toate bilutele, iar apoi sa le prajesti!
- Intr-o tigaie mai inalta se incinge uleiul. Trebuie sa aveti in vedere ca gogosii sa pluteasca in ulei. Se prajesc la foc mediu-mic, pana se rumenesc frumos pe toate partile.
- Se scot pe un prosop de hartie, dupa care se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
- Daca doriti, ii puteti indulci cu smantana, sos de ciocolata, dulceata.
Savuratii si bucurati-va cu placere!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.