Merisoare cu zahar

Merisoare cu zahar

Indiferent cum le veti numi merisoare cu zahar sau merisoare confiate, ele vor fi un rasfat special de sarbatori! Sunt atat de festive si sunt o modalitate usoara de a imbraca deserturile de Craciun. Super simplu de facut din doar 3 ingrediente. De asemenea, sunt destul de delicioase cu aromele lor dulci si acrisoare.

Merisoare cu zahar

Merisoare cu zahar

Ingrediente

  • 1 pahar apa plata

  • 1 pahar zahar + zahar la decorarea merisoarelor

  • merisoare proaspete

Modul de preparare

  • Merisoarele se spala si se sorteaza pe cele care arata cel mai bine. Se face un sirop simplu – zahar si apa. Intr-o cratita la foc se pune si se amesteca pana se topeste zaharul. Nu se lasa sa fiarba! Se stinge, dupa care se adauga merisoarele in siropul obtinut.
  • Se scot din sirop si se intind pe o hartie de copt pentru a se usca timp de o ora. Dupa care se rostogolesc in mult zahar si gata!!Merisoare cu zahar 2
  • SFATURI:
    Cat rezista merisoarele cu zahar?
    Acestea vor rezista cateva zile in frigider. Daca incep sa „planga” putin, trebuie doar sa le mai arunci rapid in zahar pentru a le improspata.
  • Cum se pastreaza merisoarele cu zahar?
    Se pastreaza intr-un recipient ermetic la frigider. Siropul la fel il puteti folosi pentru cocktailuri.
  • Ce pot face cu merisoarele cu zahar?
    Se pot folosi ca decor minunat pe o prajitura, un tort festiv, pe un platou de branza, intr-un cocktail sau pur si simplu in boluri pentru ca sunt foarte dragute!
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Merisoare cu zahar 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Merisoare cu zahar

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *