Rulada Pavlova este o rulada de bezea crocanta la exterior si moale la interior, alba si pufoasa. Acest desert de vis umplut cu crema mascarpone si zmeura va impresiona cu siguranta!
Rulada Pavlova
Ingrediente
- Pentru blatul de bezea:
4 albusuri
250 gr zahar
praf de sare
1 lingurita zeama de lamaie
2 linguri amidon de porumb
- Pentru crema:
200 gr mascarpone
150 ml frisca lichida 33%
40 gr zahar pudra (sau dupa dorinta)
- Pentru sosul de zmeura:
120 gr zmeura
2 linguri zahar
1 lingura amidon de porumb
Modul de preparare
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se formeaza varfuri moi. Treptat se adauga zaharul si se bate continuu pana se obtine o bezea foarte ferma care ramane fixata pe peretii vasului.
- Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se amesteca usor cu ajutorul unei palete.
- Bezeaua se intinde uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava mea este de marimea 30*35cm. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute. Suprafata blatului trebuie sa fie usor maro-auriu deasupra si sa se simta moale.
- Dupa ce se scoate din cuptor se lasa putin in tava dupa care se pune deasupra hartie de copt si un gratar si se intoarce, dezlipind foaia pe care s-a copt, lasand sa se raceasca complet.
- Intre timp se prepara sosul de zmeura si crema. Zmeura mixata se pune la foc mic impreuna cu restul ingredientelor timp de 2-3 minute, mestecand continuu. Se toarna intr-un bol si se lasa sa se raceasca.
- Mascarpone se amesteca cu zahar pudra, se toarna frisca lichida si se mixeaza pana ce se omogenizeaza si se intareste.
- Peste blatul de bezea se intinde crema, se adauga sosul de zmeura si se ruleaza usor ajutandu-ne de hartia de copt.
- Se da la rece timp de 2-3 ore in frigider dupa care se poate servi cu placere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Rulade.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
☺ super
Multumesc mult draga mea!:kissing_heart::heart_eyes: