Prajitura cu portocale si visine

Prajitura cu portocale si visine

O prajitura cu portocale si visine aromata incat miroase minunat in intreaga casa! Este foarte moale, faramicioasa si mega pufoasa. Este foarte usor de preparat fara mixer si chiar fara oua. Aceasta prajitura e perfecta si in zilele de post, doar ca untul sa fie inlocuit cu cel pe baza de grasimi vegetale. Va indemn sa preparati aceasta reteta minunata!

Prajitura cu portocale si visine

Prajitura cu portocale si visine

Ingrediente

  • coaja rasa de la o portocala (fara partea alba)

  • 200 ml suc de portocale

  • 100 gr unt

  • 110 gr zahar

  • 160 gr faina

  • 170 gr gris

  • 10 gr praf de copt

  • 300 gr visine

Modul de preparare

  • Intr-un bol se grisul cu sucul de portocale si se lasa 10-15 minute.Prajitura cu portocale si visine 2
  • Dupa care se adauga untul topit, coaja rasa de portocala si zaharul. Se amesteca bine si se lasa iarasi 10 minute.
  • Separat se amesteca faina cu praful de copt. Treptat se adauga faina in compozitie si se omogenizeaza bine. Se adauga visinele.
  • Compozitia se toarna intr-o tava, unsa cu putin unt si presarata cu putina faina, pentru a nu se lipi. Prajitura cu portocale si visine 3
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 50 de minute, pana trece testul scobitorii si devine aurie. Dupa racire se pudreaza cu zahar.Prajitura cu portocale si visine 4
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Prajitura cu portocale si visine 5

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Prajitura cu portocale si visine

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *