Papanasii moldovenesti au mai multa branza, aluat mai moale si se prajesc cu putin ulei. Multi cunosc reteta populara de papanasi care au forma de covrigi si se servesc cu diferite sosuri de fructe si smantana. Aceasta reteta de papanasi moldovenesti cu visina o mostenesc de la mama mea, de aceea imi place inca din copilarie.
Papanasi moldovenesti cu visina
Ingrediente
500 gr branza de vaci
2 oua
4 linguri de zahar
5-6 linguri de faina
esenta de vanilie
sare
visine
zahar pudra
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie moale din care se vor face papanasii.
- Se formeaza papanasii modeland cu mainele, unse cu ulei, o forma rotunda apoi presand putin.
- Se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei.
- Dupa pozitionarea in tigaie, in mijlocul fiecarui papanas se pune cate o visina, presand putin ca sa intre in aluat. Se lasa sa se rumeneasca intai pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte.
- Se procedeaza asa pana cand sunt facuti toti papanasii. Dupa prajire, se scot pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, ca sa se absoarba surplusul de ulei.
- Se pudreaza cu putin zahar.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Papanasi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.