Aceste pancakes cu dovleac sunt perfecte in sezonul de toamna. Sunt pufoase, aromate si insiropate cu gust si parfum de scortisoara. Un deliciu de toamna perfect pentru o gustare sau un mic dejun. Va recomand in sezonul dovlecilor sa preparati aceste delicioase pancakes.
Pancakes cu dovleac
Cuisine: AmericanaIngrediente
300 gr pulpa de dovleac
100 ml lapte
2 oua
3 linguri de zahar
180 gr faina
5 gr praf de copt
un praf bicarbonat de sodiu
un praf de sare
esenta de vanilie
scortisoara
Modul de preparare
- Dovleacul se curata si se da prin razatoarea fina. Intr-o cratita, la foc mic, se pune dovleacul impreuna cu zaharul si se caleste 7-10 minute. Se stinge focul si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Se adauga scortisoara. Apoi dovleacul se combina cu laptele, ouale batute si praful de sare.
- Intr-un bol separat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Treptat se adauga amestecul de faina peste dovleac incorporandu-l pana la omogenizare.
- Intr-o tigaie antiaderenta se coc clatitele cu dovleac pe ambele parti, acoperite cu un capac, pentru a fi mai sigur ca se patrund bine.
- Se servesc cu sirop de artar sau miere de albine si nuci.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Pancakes.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.