Aceasta branzica glazurata este un desert extraordinar de gustos, aspectuos si sigur sanatos. Acest desert gingas se prepara usor cu ingrediente putine si sanatoase. La fel este o sugestie de desert delicios si pentru copiii care au o alimentatie sanatoasa.
Branzica glazurata
Ingrediente
250 gr branza de vaci moale
50 gr smantana dulce pentru frisca
10 gr gelatina
60 gr zahar pudra
90 gr ciocolata neagra sau cu lapte
2-3 capsuni
Modul de preparare
- Mai intai ciocolata se topeste la baie de aburi. Cu o pensula din silicon se ung cu ciocolata formele din silicon pentru briose, avand grija ca stratul sa fie grosut. Formele se dau in congelator pentru 30 de minute.
- Separat se hidrateaza gelatina cu apa. Intr-un vas se amesteca branza cu smantana si zaharul pudra, folosind blenderul. Se adauga gelatina si capsunile, taiate in bucati mici, se amesteca pana devine omogen.
- Formele intarite de ciocolata se umple cu sufleul din branza. Apoi se astupa cu un strat generos de ciocolata. Se pun din nou in frigider pentru cateva ore, sa se intareasca bine.
- Apoi se scot atent din forme, se scot foarte usor, siliconul este perfect pentru asa ceva. Se servesc cu placere!
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.