Galette cu afine este o tarta rustica rapida si delicioasa cu blat de unt si umplutura aromata de afine. Aceast desert este usor de facut pentru un rasfat frumos, impresionant si delicios!
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Galette cu afine
Ingrediente
- Pentru aluat:
1 ou
120 gr unt rece
100 gr zahar
250 gr faina
praf de sare
esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
300 gr afine
1 lingura amidon
3 linguri zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca faina cu sarea si zaharul. Se adauga untul, mixand pana se formeaza niste faramituri din aluat. Apoi se adauga oul, mixand bine, pana devine o compozitie omogena. Din aluatul obtinut se formeaza o bila care se inveleste cu o folie alimentara si se da la rece in frigider pentru timp de 1 ora.
- Aluatul se scoate din frigider si se pune intre 2 foi de hartie de copt. Se intinde cu sucitorul formand un disc. Aluatul se trece cu tot cu hartie de copt intr-o tava.
- Afinele se amesteca cu restul ingredientelor si se pun in mijlocul aluatului. Apoi marginile aluatului se aduc spre mijloc peste umplutura de afine.
- Marginile tartei se ung cu galbenus de ou si se da in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute, pana cand este gata rumenita. Va orientati si in functie de cuptorul pe care il aveti, tarta trebuie sa fie rumena pe margini.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.